Contemporary Captain’s House In Seaside Cliffs

Captain's House is located on a Chinese coast, it looks like a fortress and is contemporary inside

Captain's House is located on a Chinese coast, it looks like a fortress and is contemporary inside

This house is a fortress-like residence on the Chinese coast renovated by Vector Architects. The home is named Captain’s House as it features sea views and is embedded into rocks.

The owners wanted to add a third floor to the existing structure in order to answer the living needs of the family, and another issue was large-area water leakage, but the designers overcame it successfully. They added a concrete layer to the original brick masonry walls, which allowed to re-manipulate the layout to some extent.

The living room, dining room and master bedroom were oriented towards the views, and even the bathroom features a large window, though privacy is kept thanks to a private courtyard. The upper level comes with an original vaulted ceiling and accommodates a multi-functional living space. Additionally, since the captain’s family is Christian, this space is also intended to be a family chapel. The new concrete window frames protrude from the outside wall, which prevents excessive rainwater from entering the house. Large windowsills allowed to use them for storage and even as desks.

You can see much warm-colored wood and plywood in decor plus white surfaces, which created a contemporary and stylish feel in the house. There are some colorful touches added – green and blue ones but they are of muted tones, which reminds of the ocean. Some more seaside inspired touches are a steering wheel and a compass on the walls.

The dining space and kitchen are in an open layout, all the rooms are centered around the sea views

The dining space and kitchen are in an open layout, all the rooms are centered around the sea views

There's much rich-colored wood and plywood in the interior blended with white for a contemporary yet cozy look

There's much rich-colored wood and plywood in the interior blended with white for a contemporary yet cozy look

A private courtyard or blacony is great for enjoying views and make the house more private

A private courtyard or blacony is great for enjoying views and make the house more private

All the family needs were considered and every member of the family got his or her own space

All the family needs were considered and every member of the family got his or her own space

Some ocean touches were added to the interior like a steering wheel, driftwood and blues

Some ocean touches were added to the interior like a steering wheel, driftwood and blues

Large windows with comfy windowsills allow enjoying the views of the sea

Large windows with comfy windowsills allow enjoying the views of the sea

There's one more, smaller balcony, and the windowsills can be used as desks, for storage and sitting

There's one more, smaller balcony, and the windowsills can be used as desks, for storage and sitting

One of the bedrooms with a large windowsill desk, a comfy sofa and amazing views

One of the bedrooms with a large windowsill desk, a comfy sofa and amazing views

Using windowsills as daybeds and seats is a gorgeous idea when you have such views

Using windowsills as daybeds and seats is a gorgeous idea when you have such views

Here's one more space intended to be a chapel and with an access to the large blacony

Here's one more space intended to be a chapel and with an access to the large blacony

Source:


У нашей фирмы интересный web-сайт , он описывает в статьях про аккумуляторы киев купить.