Texas House With Dramatic Black Brick Cladding

Texas home with retractable glass walls

Texas home with retractable glass walls

Called the Main Stay House, the dwelling is located on a slender urban lot in Austin’s Bouldin Creek neighborhood.

Encompassing 3,271 square feet, the two-storey house contains four bedrooms, an office, a playroom and a slender yard with a swimming pool.

The project was designed to enable “lifestyle flexibility” through clean lines, modest materials and a strong connection to the outdoors. The dwelling is fronted by an opaque bar, lined with stucco and clad in grey ironspot brick – a textured brick made with a mix that results in color variations. Rectangular pavers lead to a hidden front door.

Behind the brick face is a two-storey volume sheathed in glass, wood, stucco and grey siding. A balcony is visible from the street. The entry sequence is a twist upon the conventional domestic front door, front facade and fence. The masonry wall replaces the typical residential fence and frames an indirect access to the front door, functioning as a privacy barrier while revealing slices of the interior to the public street.

Inside, a staircase bifurcates the layout, providing a division between the home’s communal and private zones. In addition to the master bedroom, the ground floor contains an open-concept living room, dining room and kitchen. The south side of the home features retractable glass walls, which enable interior rooms to merge with a side yard and pool terrace. A slim, wooden staircase leads to the upper level, which houses two bedrooms, a playroom and a guest suite.

The hot climate of central Texas was a guiding force during the design process. The architect oriented the building in a way that minimizes solar gain while enabling an abundance of natural light. The team incorporated double-glazed windows with low-E coatings. The windows are operable to facilitate cross-ventilation. Various openings are carefully considered in each interior space to withstand the harsh west sun, providing a balance of daylight and shading while reducing reliance to artificial lighting. The inside of the house is cool enough to live without a functioning air conditioner, even in the hottest months. The architect integrated other eco-friendly elements, such as low-solvent paint and wood products that use formaldehyde-free binders.

The pool area capitalizes on the dappled light from a tree on the property and is partly shaded by a roof overhang.

2 of 8
the inside and outside almost merge in one

the inside and outside almost merge in one

3 of 8
the interior decor is modern and eye-catchy

the interior decor is modern and eye-catchy

4 of 8
black brick clad adds drama to the decor

black brick clad adds drama to the decor

5 of 8
a narrow wooden staircase leads to the upper floor

a narrow wooden staircase leads to the upper floor

6 of 8
the entryway is very laconic

the entryway is very laconic

7 of 8
the poolside area becomes an outdoor family room

the poolside area becomes an outdoor family room

8 of 8
the house was oriented to the west to avoid heat inside the house

the house was oriented to the west to avoid heat inside the house

Source: dezeen

Был найден мной популярный web-сайт на тематику таймер для полива https://poliv.ua/tovary/oborudovanie-dlya-sistem-avtomaticheskogo-poliva/kontrollery
Поможем вам подобрать и тестостерон энантат цена по вашему желанию, недорого.